Ik zal het nooit vergeten…

…die ene dag. Die dag dat ik achter mijn laptop zat te staren naar een rete-saai communicatieplan en al mijmerend uit het raampje van mijn kantoor keek. Ik zag een blond meisje met staartjes huppelend de kamer van een van de hulpverleners binnengaan…

Het deed bijna pijn in mijn hart: ‘Zij doet wat IK wil! Ik wil OOK met kinderen werken.’ Groen van jaloezie zat ik achter mijn computer. Klikte Word weg en toverde Google tevoorschijn. Al een jaar zocht ik steeds weer opnieuw op de zoekwoorden kindercoach en opleiding. Ook deze dag. Met 1 groot verschil: deze keer schreef ik mij ook in. Het was tijd. MIJN tijd.

Na de opleiding rende ik bijna naar de Kamer van Koophandel. Want, ik had gevonden waar mijn vlammetje harder van ging branden.

Ik legde mijn hart en zaligheid in het maken van mijn plannen. In het ontwikkelen van mijn website. En in het vormgeven van visitekaartjes en flyers. Vastberaden een succes te gaan maken van mijn – toen nog – kindermassage en -coachpraktijk. Geen praktijkJE neer te zetten maar een praktijk.

      • Ging dat makkelijk? Nou nee!
      • Was ik onzeker? Hell yes!
      • Wilde ik met regelmaat opgeven? Busted…

Dus ik moest en zou er een succes van maken. (Eerlijk is eerlijk, het feit dat ik never nooit niet terug in loondienst wilde hielp hier flink aan mee.)

Succes betekende (en betekent) voor mij niet in no-time een wachtlijst en mega omzetten behalen. Ik wilde een goedlopende praktijk waarmee ik minimaal hetzelfde zou verdienen als ik in loondienst had gedaan. Ik wilde zo veel mogelijk kids en hun ouders helpen. Maar wel die kids waar ik het aller, aller, allerblijst van werd. Op een manier en met methodieken die bij MIJ passen. Hard werken, daar ben ik nooit vies van geweest. Maar het moest wel kloppen. Daar ging ik voor…

Ik had al snel door dat de succesformule zat in de combinatie van drie dingen:

Jouw succes praktijk

En dat is wat ik deed. Voordat ik het wist had ik een praktijk staan waar menig collega jaloers op was: ‘Marlies, hoe doe JIJ dat nou?’ En zo werd, als vanzelf en bijna ongemerkt, na 8 jaar kindercoachpraktijk Jouw succes-PRAKTIJK! geboren.

En nu zie ik steeds weer collega’s, sommigen net startend en anderen al jarenlang bezig, die met precies dat kampen waar ik in die beginjaren mee worstelde. Velen stoppen al met die praktijk voordat ze hem op poten hebben: terug in loondienst en een illusie rijker. Of ze blijven de praktijk noodgedwongen beschouwen als hobby. Anderen weten een enigszins OK praktijk op te bouwen, maar het blijft keihard werken en doordouwen.

Dat frustreert mij enorm. Want als IK het kan, dan kan jij het ook! Het is helemaal niet zo moeilijk. Als je maar weet hoe je het aanpakt. Ik hoor je al denken: ‘Leuk gezegd Marlies, maar wie ben JIJ dan?’

Ik ben dus Marlies. Marlies van der Hout. Geboren en getogen in het Brabantse Roosendaal, toen nog een Machielse. Gaan studeren in Leiden en daar blijven hangen dankzij de liefde. Op mijn rapport stond op de basisschool standaard: Marlies is een dromer. Ik droomde. Over de vakanties. De bergen. Wandelen. Skiën. Avontuur. Tegenwoordig droom ik van een huis op een klifwand in Ierland… Hard werken kreeg ik met de paplepel ingegoten: “Als je doet wat je vader zegt, dan komt het goed!”, de standaardoplossing van mijn vader voor ALLE problemen.

Mijn man zegt weleens: “Jouw praatknop gaat aan als je wakker wordt, en pas uit als je in slaap valt.” Yep, ik praat graag en veel. Als je dan ook eens bedenkt dat ik een ideeënmachine ben met een tomeloze energie… dan snap je dat het nooit stil is in mijn hoofd en dat ik er zonder problemen tig oplossingen en teksten voor je uitspuug als jij je afvraagt welke kant je op moet.

Dat neemt overigens niet weg dat ik – dankzij mijn enorme nieuwsgierigheid – ontzettend goed kan luisteren. En die combinatie maakt dat ik te pas en te onpas met mensen in gesprek raak: in de supermarkt, bij de bushalte, ‘gewoon’ op straat en – uiteraard – met mijn klanten.

Denk je nu: “Die Marlies, die klinkt zo gek nog niet. En ik wil wat zij heeft!?” Neem dan contact met mij op. Dan skypen, bellen of zoomen we. Gratis en vrijblijvend. Ik ben benieuwd naar jouw droom!